Näyttelijäntyön laitos Prospero, eurooppalainen teatterihanke YLÖS - Ammattiteattereiden yleisötyön kehittäminen
 
Tutkivan teatterityön keskus
33014 Tampereen yliopisto
Tel. +358 (0)3 3551 7117
Ääni- ja esitystaiteen tapahtumaviikonloppu 21 & 22.2.2009
Tapahtumapaikkana Tutkivan teatterityön keskus
Hämeenpuisto 28 D, 4.krs Demoteatteri, Tampere


Nolla desibeliä on pienimuotoinen ääni- ja esitystaiteen tapahtuma. Tapahtuman teemana on hiljainen ääni ja liike. Hiljaisella taiteella tarkoitetaan tapahtuman yhteydessä esityksiä, jotka ponnistavat minimalismin perinteestä. Idea syntyi halusta kohdistaa ja tarkentaa ajattelua ja kuuntelua. Minimalistinen esitys ja improvisaatio tapahtumana rinnastetaan sekä käytännön että keskustelun tasoilla. Käytännön tutkimusta tehdään tapahtumassa toteutettavassa Taiteentekijöiden työpajassa. Tapahtuman koordinaattorina ja yhteyshenkilönä toimii Outi Yli-Viikari (nolladb@gmail.com).

Tapahtumaohjelma
Tapahtuman ajan Demoteatterin aulassa minimalististen klassikkoteosten pastisseja, rekonstruktioita ja kommentteja video- ja audioteoksina.

Lauantai 21.2.
klo 15.00-17.30
Avoimet improjamit Viewpoints-tekniikalla Vetäjänä Disa Kamula. Osallistu tai tule yleisöksi! Avoin ja maksuton osallistuminen. Lisätietoja täältä.


klo 18.00
Esitysilta, teemana "Rekonstruktio ja pastissi" Ohjelmassa minimalistisia ennenäkemättömyyksiä, akustista kitaraa, performanssia, hengitystä, Fluxusta, elokuvaa, äänitaiteen klassikoita, videota, tanssia.


Illassa esiintyvät: Petri Kuljuntausta, Marja Skaffari, Topias Tiheäsalo, Sini Haapalinna, Johannes Vartola, Marjo Selin, Juhani Rautio, Andrew Bentley ja Juhani Liimatainen. Lisää taiteilijoista ja teosesittelyt täältä.

Iltaa emännöivät improvisaation tutkija Hanna Kaikko sekä äänellisen kulttuurin tutkija Meri Kytö.

Liput 5 €
Lippuvaraukset: nolladb@gmail.com

Sunnuntaina 22.2.
Klo 11.30-15.00
Työpaja taiteentekijöille Ilmoittautuminen työpajaan ja lisätietoja nolladB@gmail.com 15.2.2009 mennessä. Osallistu tai tule seuraamaan! Työpaja on maksuton.


Työpajassa luodaan verkostoa taiteilijoiden väliselle yhteistyölle. Työpajassa yhdistyvät taiteilijoiden erilaiset työtavat ja luodaan ilmapiiriä keskustelulle tapahtuman teeman "hiljaisen äänen ja liikkeen" ympäriltä. Työpaja painottuu avoimeen ja keskustelevaan ilmapiiriin improvisaation keinoin ohjautuen spontaanisti taiteilijoiden välisen yhteistyön kehittymisen mukaan. Työpajaan ovat tervetulleita kaikki esitys- ja äänitaiteesta kiinnostuneet tekijät ja siihen osallistuu myös tapahtumaviikonlopun esitysillan ääni- ja esitystaitelijoita. Työpajassa tuotetuista havainnoista ja tutkimuspohjasta voidaan lähteä rakentamaan myös tulevia projekteja.

Työpajaa alustavat esitystaiteilijat Sini Haapalinna ja Outi Yli-Viikari.

Klo 15.15-16.00
Keskustelutilaisuus teemana "Muoto ja muodottomuus".


Tapahtuman päätöskeskustelu Avoin keskustelutilaisuus jossa läpikäydään tapahtuman antia.

Tilaisuus on maksuton.

Tervetuloa!


Tapahtumasta lisää: http://t7.uta.fi
Yhteystiedot ja ilmoittautuminen työpajaan: nolladB@gmail.com